Glutenfri hindbærsnitter

Vi kender alle til denne klassiker, og vi har alle fået en hindbærsnitte som var så tør, man skulle tror den havde ligget ude i flere dage. Da jeg personligt ikke kan fordrage tørrer kager, tog jeg udfordringen op for at se om jeg kunne lave hindbærsnitter der ikke var tørrer. Udover dette skulle de bruges i til en begivenhed hvor der var glutenallergiker – alle der har prøvet glutenfrit brød eller kager ved godt hvor tørt og hvor meget det smuldre. Så nu var problemet med tørrer hindbærsnitter lige pludseligt endnu størrer.
Jeg vil derfor gerne præsenterer jer for min udgave af glutenfri hindbærsnitter som ikke er tørrer!

Tip: Du kan selv vælge at lave din hindbærmarmelade, ellers kan du også bare købe hindbærmarmelade og putte i (ingen kan smage forskel alligevel).

Denne opskrift rækker til 8-10 hindbærsnitter (alt efter størrelsen du skærer dem i).

Ingredienser:

Glutenfri snitter:

  • 300 g glutenfri havregryn
  • 200 g smør
  • 75 g flormelis
  • 1 vaniljestang el. 2 tsk vanillesukker
  • 1 æggeblomme

Hindbærmarmelade:

  • 200 g hindbær (de må godt være frosne, da de koges).
  • 125 g sukker
  • evt. 2 tsk citronsaft for lidt bitterhed

Pynt:

  • 150 g flormelis
  • Frysetørret hindbær el. tivoli krymmel

Fremgangsmåde:

Glutenfri snitter:

Den glutenfri havregryn smides i en foodprocesser (eller blender) og blendes til det ligner mel. Den ny blendet glutenfri mel blandes med flormelis og kornene fra vaniljestangen (vaniljesukker). Smøret smeltes let, så der stadig er noget smør som ikke er smeltet. Dette arbejdes nu ind i mel blandingen. Konsistens burde nu være som fedtet grove brødkrummer. Æggeblommen tilsættes og fordeles ind i dejen. Sæt herefter dejen på køl i cirka 30 minutter.

Herefter rulles dejen ud i en tynd rektangel og snitterne skæres ud. Personligt synes jeg de er pænest hvis de er lidt rustikke og jeg skærer derfor efter øjemål. Snitterne skæres i størrelse cirka som en normal køkkensvamp.

Tip: De glutenfri snitter kan skæres både store og små, alt efter om det skal være en kage til kaffen, eller bare en lille hapser.

De glutenfri Snitter lægges på en bageplade med bagepapir og bages i 15-20 minutter ved 175 °C (eller til de er gyldne).

Hindbærmarmelade:

Hindbærmarmeladen kan laves imens dejen står på køl. Kom hindbær, sukker og en lille smule vand i en gryde. Dette skal have et hurtigt opkog, hvorefter det bare skal stå og simre med lav varme og jævne omrøringer indtil marmeladen bliver tyk. Smag marmeladen til med citronsaft til der opnåes en sur sødelighed over marmeladen.

Når marmeladen er afkølet smøres et godt lag på én af snitterne, og ligges sammen med en anden snitte uden marmelade. Husk ikke at smører for tæt på kanterne, da det vil løbe ud over når folk skal spise dem.

Pynt:

Lav glasur af flormelisen og en lille smule vand – den må gerne være lidt tyk i konsistensen. Fordel glasuren ud på hindbærsnitterne og kom de frysetørret hindbær el. tivoli krymmel på før glasuren tørrer.

De kan nydes med en kop kaffe eller te.

Hindbærsnitterne har det bedst i en lufttæt boks, og kan sagtens holde sig i et par dage.

Velbekomme 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *