Som mange andre elsker jeg muffins og cupcakes! Nogengange har man bare lyst til et lidt sundere og ikke så kompakt alternativ til den klassiske chokolade muffin. Disse blåbær muffins kan både spises som dessert med is, en lille eftermiddags snack eller bruges til brunch – de er dissideret gode til alle situationer. Disse blåbær muffins er super lækre, luftige og så er de lyn-hurtige og nemme at lave.
Tip: Disse blåbær muffins kan nemt blive glutenfri, hvis den alm. hvedemel skiftes ud med rød finax
Opskriften rækker til 8-10 muffins.
Ingredienser:
Muffins
- 3 æg
- 175 g sukker
- 125 g smør
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 160 g hvedemel eller rød finax
- 125 g frosne blåbær (optøet)
Cheescake frosting
- 200 g neutral flødeost
- 80 g flormelis
Fremgangsmåde:
Sukkerne og æggene bliver pisket sammen til de har en luftig konsistens. Smørret smeltes ved lav varme og vendes herefter i den pisket æg og sukker blanding. Pas på med at rører eller vende for mange gange, da man ikke vil slå luften ud, som er pisket i.
Der laves en melblanding med vaniljesukker, bagepulver og hvedemelet. Melblandingen sies ned i æg og sukker blandingen og vendes igen forsigtigt. Til sidst kommes de optøet blåbær i dejen og fordeles ved at vende dem i dejen.
Herefter fordeles dejen ligeligt ud i muffins formene og bages i ovnen på 200 °C i 15-17 minutter alt efter hvor store de laves.
Tip: For at tjekke om blåbær muffins er færdige kan man stikke en gaffel i dem – hænger dejen fast skal de have mere, hænger der ikke noget dej fast er de færdige.
Blåbær muffins kan serveres uden pynt, med frugt, is eller med en lækker cheesecake frosting. Frostingen laves ved at røre flødeosten og flormelisen sammen.
