Disse laktosefri bananpandekager er nemme at lave, og helt perfekte til hvis man skal holde brunch. Derudover smager de også godt kolde, og fungerer derfor godt som en nem eftermiddags snack når man er ved at gå sukkerkold.
Tip: Vil man gerne have nogle lidt mere usunde laktosefri bananpandekager, kan man tilføje chokoladestykker til dejen.
Denne opskrift rækker til 10-12 små laktosefri bananpandekager.
Ingredienser:
- 2 dL hvedemel
- 1 tsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 dL havre- eller mandelmælk – personligt synes jeg, at de smager bedst når man bruger havremælk.
- 1 M/L æg
- 1 moden banan – Den må gerne være blevet lidt brun.
- kokosolie til stegning
Fremgangsmåde:
Hvedemelet bliver siet over i en skål, for at minimere klumper i dejen, hertil bliver der tilføjet sukker og vaniljesukker. Melblandingen og æg piskes sammen, og havremælken bliver tilføjet i små portioner mens der piskes. Bananen moses og piskes med i dejen.
Bananpandekage dejen kan benyttes med det samme, men smagen af banan bliver mere kraftigt, hvis dejen får lov til at stå på køl natten over.
Der kommes én tsk kokosolie på panden, som fordeles udover panden når den smelter. Herefter fordeles der 3-4 små runde portioner på panden (bestående af ca. 1/2 dL pr. portion). Bananpandekagerne steges til at kanten løfter sig, hvor de herefter kan vendes. De skal gerne have en gyldenbrun farve, når de er færdige.
Tip: Skal der laves mange bananpandekager til en stor brunch, kan man sætte sin ovn på 50 °C, og sætte en tallerken med bananpandekagerne på og staniol henover, for at holde dem lune.
Pandekagerne kan serveres med sirup og friske bær. De er også rigtige gode med syltetøj, sukker eller is.
