Et godt alternativ til de søde sager som dessert, kan være frugtsalat.
Jeg synes at en god frugtsalat, kommer an på råcremen, den må gerne smage af meget, men den må ikke være for tung – men gerne meget luftig. Jeg har fundet den helt perfekte råcreme, som er rigtig nem at lave.
Opskriften rækker til 4 portioner.
Ingredienser:
Frugtsalat
- 1 1/2 Æbler
- 3 kiwi
- 2 appelsiner
- 1 1/2 banan
- 2 pærer
Råcreme
- 2 pasteuriseret æggeblommer
- 1,5 spsk rørsukker
- 1/2 tsk vaniljesukker
- 1 dl piskefløde
Toppings
- 150 g hakket chokolade
Fremgangsmåde:
Råcremen laves ved at piske æggeblommer, vaniljesukker og rørsukker sammen til en cremet æggesnaps. Piskefløden piskes herefter til en luftig skum- men ikke hele vejen til flødeskum.
Æggesnapsen og den lette flødeskum blandes let sammen, ved at flødeskummen vendes let i æggesnapsen, for ikke at slå luften ud af den. Herefter skæres frugten ud i tern, og chokoladen hakkes.
Serves i en skål, med frugtsalaten i bunden, toppet med råcreme og den hakkede chokolade.
