Kage er altid godt, og jeg har ihverfald personligt altid lyst til kage. Dog er kage jo ikke det sundeste, desværre. Så jeg har her lavet en kage, som er et godt lidt sundere alternativ. Den smager som en helt almindelig chokoladekage, men dadlerne og mandlerne er med til at gøre det lidt sundere. Derudover da man benytter mandler til, at lave melen med er kagen også glutenfri.

Opskriften rækker til ca. 10 stk
Ingredienser:
Kage dej:
- 125 g mandler
- 250 g bløde dadler uden sten (kan købes med sten, og pille stene fra)
- 1 dL skyr med vanilje
- 3 æg
- 1/2 tsk vaniljesukker
- 1/4 tsk groft salt
Fyld:
- 50 g grofthakket mørk chokolade
- 25 g grofthakket mandler
Pynt:
- 20 g groft hakket chokolade
- Frysetørrede hindbær
Fremgangsmåde:
Mandlerne blendes helt fint (evt. i en foodprocesser), så det bliver til mandelmel. Herefter tilsættes dadlerne og der blendes til blandingen er jævn.
Skyr, æg, kakaopulver, vaniljesukker og salt tilføjes til foodprocessoren og blendes til en tyk, jævn blanding. Tager ca.2-5 minutter. Det groft hakket chokolade røres herefter i dejen.
Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af springformen (alt fra 18 cm til 25 cm i diameter kan bruges). Fordel dejen jævnt i springformen og drys de grofthakkede mandler ud over kagen og tryk dem let ned i dejen.
Lig grofthakkede chokolade stykker oven på kagen, lige inden den bages midt i ovnen. Kagen bages i ca. 35 minutter ved 175 grader i en traditionel ovn.
Lad kagen køle helt af, tag den herefter ud af springformen og drys med frysetørret hindbær.
