Jeg elsker kanelsnegle – der findes næsten ikke noget bedre. Dog kan de også rigtig hurtigt blive meget tørre og kedelige, og det er noget af det værste. Derfor laver jeg altid dobbelt op på remoncen, dette hjalp gevaldigt, men de vil altid have tørre kanter. Jeg har efterfølgende afprøvet flere forskellige ting, hvor det viste sig, at hvis kanelsneglene blev bagt i en springform var der ingen tørre kanter, og de bliver ekstra svampede.

Opskriften rækker til 15-20 kanelsnegle – eller en springform på 25 cm i diameteren.
Ingredienser:
Dejen
- 1 1/2 dL mælk
- 100 g smør
- 25 g gær
- 2 æg
- 50 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 1/2 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk kanel
- 60 g fuldkornsmel
- 1/2 tsk salt
- 300 g hvedemel (dejen skal være smidig og ikke alt for klistret – tilføj evt. mere mel)
Remoncen (dobbelt potion)
- 300 g smør
- 200 g rørsukker
- 150 g brun farin
- 1 tsk kanel
Glasur
- 100 g flormelis
- vand
Fremgangsmåde:
Lun mælken i en gryde, fjern den fra varmen og smelt her efter smøret i den lune mælk. Når mælken er stuetemperatur, smulres gær ned i gryden, og der røres rundt.
I en skål blandes fuldkornsmelet med sukker, vaniljesukker, salt, kanel og kardemomme. Til denne skål tilsætte to æg, og de våde ingredienser fra gryden.
Derefter tilsættes hvedemelet lidt af gangen. Ælt dejen godt på bordpladen i 5-8 minutter. Dejen skal føles smidig, og blød uden at være klistret i hænderne.
Lad dejen hæve et lunt sted, med et rent viskestykke over skålen i ca. 30-40 minutter.
Imens kan remoncen laves.
Smør, sukker, brun farin, og kanel røres sammen i en skål. Dette er langt nemmere med en elpisker.
Når dejen er færdighævet rulles den ud i en firkant med en højde på ca. 1/2 cm. Dejen skal være lige tyk alle steder.
Remoncen smøres ud på hele fladen, hvorefter dejen rulles til en rulle som skæres i skiver på ca. 3 cm i tykkelsen. Da kanelsneglene alligevel skal i en springform, behøves de ikke at være præcis lige store, eller særligt pæne.
Kanelsneglene puttes tæt sammen i springformen, der må helst ikke være nogen huller. Herefter bages de i en forvarmet ovn ved 175 grader i 20-30 minutter.
Imens sneglene køler af, piskes en tyk hvid glasur.
